Nieuwe fotograaf bij Wanderwall, by Celine: Tys Damhuis

Nieuwe fotograaf: Tys Damhuis

Interview Maeike Blauw
Nieuwe fotograaf: Maeike Blauw
February 18, 2018
Interview met Hans Doorenbos - Wanderwall by Celine
Nieuwe fotograaf: Hans Doorenbos
March 19, 2018

Nieuwe fotograaf: Tys Damhuis

Interview met Tys Damhuis

YEAH! We hebben weer een nieuwe fotograaf erbij: Tys Damhuis! Tys is een creatieve fotograaf en biologisch hovenier. De combinatie van deze twee levert verrassende beelden op die net even wat anders zijn. Tijd dus om wat meer over Tys te weten te komen en hoe hij tot zijn beelden komt.

 

Wat voor soort fotograaf ben je?

Ik ben een creatief fotograaf. Mijn fotografische creaties zijn een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Ik experimenteer met het fotograferen van voorwerpen, natuur en eigen tekeningen. Op basis van mijn emoties vormen de beelden zich als vanzelf in mijn hoofd. Zo ontstaan mijn kunstfoto’s. Daarnaast zijn ze allemaal origineel. Ik bewerk ze nooit. Aan dat principe hecht ik grote waarde. Daarom zijn mijn foto’s net zo authentiek als ikzelf. Verder heb ik dyslexie, de woorden rollenbollen en dansen in mijn hoofd. Dat is soms wel lastig.

 

Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?

Vrolijk, behulpzaam en zelfstandig.

 

Hoe ben je met fotograferen begonnen?

Ik begon met fotograferen toen ik 12 was. Toen fotografeerde ik veel natuur, architectuur en mensen. Rond mijn 20ste begon ik langzaam van alles wat ik vond (glas, huisraad e.d.) te fotograferen. Maar eigenlijk veranderen mijn onderwerpen voortdurend. Op dit moment combineer ik bijvoorbeeld tekeningen en schilderingen met fotografie.

 

Wat voor onderwerpen fotografeer je het liefst?

Het ligt eraan waar ik zin in heb om te fotograferen en met wat voor beelden ik in mijn hoofd loop. Ik heb thuis een soort rommelhok waarin ik van alles fotografeer. Soms koop ik ook specifieke dingen omdat ik dat dan mooi kan fotograferen.

 

Wanderwall presents Tys Damhuis - Wegdromen

Tys Damhuis – Wegdromen

 

Welke fotografen inspireren je?

Ik heb geen speciale fotograferen die mij inspireren. Ik heb namelijk mijn eigen stijl. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving en de gewone alledaagse dingen.

 

Wat is je mooiste foto (tot nu toe) en waarom?

Geen idee. Ik maak zo’n 5.000 foto’s per jaar. Maar ik vind ook altijd dat de foto’s beter kunnen. Ik ben niet snel tevreden.

 

Wat doe je als je niet aan het fotograferen bent?

Ik doe van alles door elkaar. Buiten zijn, gitaar spelen, schilderen, tekenen. Dit doe ik ook om dit later dan weer te fotograferen. Ik ben nu wel bezig om van mijn baan mijn hobby te maken, maar eigenlijk doe ik vaak van alles tegelijk.

 

Wat vind je een mooie spreuk of gezegde welke op jou van toepassing is?

Je mag blijven leren tot je vingers even lang zijn.

 

BEKIJK HIER DE FOTO’S VAN TYS

Celine van den Brink
Celine van den Brink
I’m a Dutchie with a big passion for photography. I founded Wanderwall in 2015. The idea was born when I was looking for an authentic, honest and inexpensive art photograph, but couldn’t find it. When I unexpectedly moved with my husband from Amsterdam to Marseille in January 2015, I suddenly had the time to further develop my idea and start the business.