Nieuwe fotograaf bij Wanderwall, by Celine: Lara Sieperda

Nieuwe fotograaf: Lara Sieperda

Carry van der Kaaij - Touch of Frost
Nieuwe fotograaf: Carry van der Kaaij
December 4, 2017
Interview Maeike Blauw
Nieuwe fotograaf: Maeike Blauw
February 18, 2018

Nieuwe fotograaf: Lara Sieperda

Lara Sieperda: nieuwe fotograaf bij Wanderwall

YEAH! We hebben weer een nieuwe fotograaf erbij: Lara Sieperda! Lara fotografeert het liefst abstracte beelden. Daarnaast probeert ze in haar natuurfotografie juist een sereen beeld neer te zetten. Dit doet ze door vooral licht en reflectie vast te leggen. Tijd om eens met haar in gesprek te gaan.

 

Wat voor soort fotograaf ben je?

Het liefst zet ik een abstract beeld neer door middel van fotografie. Daarnaast probeer ik in mijn natuurfotografie een sereen beeld neer te zetten, dit doe ik vooral door licht en reflectie vast te leggen in mijn foto’s.

 

Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?

Ordelijk, creatief en bescheiden.

 

Hoe ben je met fotograferen begonnen?

Op mijn vijftiende vond ik fotografie steeds interessanter worden. Eerst maakte ik veel foto’s met mijn telefoon, maar ik wilde betere foto’s en meer uitdaging bij het fotograferen. Vervolgens heb ik een spiegelreflexcamera gekocht, waar ik nu nog steeds met veel passie foto’s mee maak!

 

Wat voor onderwerpen fotografeer je het liefst?

De natuur; met mijn camera op pad en heerlijk door een natuurgebied lopen. Wel krijg ik steeds meer interesse in het maken van stadsfotografie en portretfotografie.

 

Wanderwall presents Lara Sieperda - Have a Seat

Lara Sieperda – Have a Seat

Wat is je mooiste foto (tot nu toe) en waarom?

Mijn mooiste – en vooral meest abstracte – foto vind ik Have a Seat. Wat ik mooi vind aan deze foto is de onheilspellende lucht, maar ook het abstracte van een stoel die in de natuur staat. De betekenis achter deze foto is dat wij (de maatschappij) weleens vaker een stapje terug mogen doen. Even rustig zitten en naar de natuur kijken, even helemaal niets.

 

Welke fotografen inspireren je?

Ik kan door alles wat ik om me heen zie – zowel op internet als in mijn eigen leefomgeving – geïnspireerd raken. Ik heb niet per se bepaalde fotografen waardoor ik geïnspireerd word.

 

Wat doe je als je niet aan het fotograferen bent?

Ik studeer Mediavormgeving Communicatie op het Cibap. Daarnaast vind ik het leuk om te tekenen/illustreren, schilderen, schrijven of lezen.

 

Wat vind je een mooie spreuk of gezegde welke op jou van toepassing is?

Mooi he, alles. – Loesje.

 

BEKIJK HIER DE FOTO’S VAN LARA

Celine van den Brink
Celine van den Brink
I’m a Dutchie with a big passion for photography. I founded Wanderwall in 2015. The idea was born when I was looking for an authentic, honest and inexpensive art photograph, but couldn’t find it. When I unexpectedly moved with my husband from Amsterdam to Marseille in January 2015, I suddenly had the time to further develop my idea and start the business.