Kim Chiara Goede is onze nieuwe fotograaf bij Wanderwall by Celine

Nieuwe fotograaf: Kim Chiara Goede

Intervieuw met Hilda Palm - fotograaf bij Wanderwall by Celine
Nieuwe fotograaf: Hilda Palm
May 6, 2018

Nieuwe fotograaf: Kim Chiara Goede

Lees ons interview met Kim Chiara Goede!

We mogen weer een nieuwe fotograaf verwelkomen: Kim Chiara Goede! Kim is een ondernemende fotograaf, wonende in onze mooie hoofdstad. Voor Wanderwall by Celine stelt zij een aantal prachtige foto’s van Amsterdam beschikbaar die nét een beetje anders dan anders zijn. Tijd voor wat vragen aan deze getalenteerde fotografe!

 

Wat voor soort fotograaf ben je?

Ik probeer vaak spontaan foto’s te maken van herkenbare plekken of situaties die net even verrassender zijn dan je in eerste instantie zou denken. Ik wil graag foto’s maken die een gevoel losmaken. Ik streef bijvoorbeeld naar het overbrengen van rust in een drukke stad.

 

Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?

Positief, relativerend en eerlijk.

 

Hoe ben je met fotograferen begonnen?

In 2010 heb ik een basiscursus fotografie gevolgd aan de Fotovakschool in Amsterdam. Hier heb ik mij verder verdiept en ontwikkeld in het vak fotografie, waarbij naast de techniek ook de inhoud en de compositie aan de orde kwam. Hiernaast leerde ik foto’s subtiel te bewerken zodat ik precies die foto kon maken die ik in mijn hoofd had.

 

Wat voor onderwerpen fotografeer je het liefst?

Straatbeelden (met name de straten van Amsterdam). Het liefste fotografeer ik deze in bijzonder en natuurlijk (ochtend)licht. Daarnaast vind ik het ook leuk om documentaire te fotograferen, beelden die (onbewust) een verhaal vertellen.

 

Wanderwall presents Kim Chiara Goede - In de Plassen Stampen

Kim Chiara Goede – In de Plassen Stampen

 

Welke fotografen inspireren je?

Jacob Olie, Willy Rond, Ed van der Elsken en Jimmy Nelson.

 

Wat doe je als je niet aan het fotograferen bent?

Reizen, nieuwe plekken ontdekken. Maar ik ga ook graag naar musea en exposities. En ik doe aan softbal.

 

Wat vind je een mooie spreuk of gezegde welke op jou van toepassing is?

Een Keniaans gezegde: “Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”

 

BEKIJK HIER DE FOTO’S VAN KIM CHIARA

Celine van den Brink
Celine van den Brink
I’m a Dutchie with a big passion for photography. I founded Wanderwall in 2015. The idea was born when I was looking for an authentic, honest and inexpensive art photograph, but couldn’t find it. When I unexpectedly moved with my husband from Amsterdam to Marseille in January 2015, I suddenly had the time to further develop my idea and start the business.