Nieuwe fotograaf bij Wanderwall, by Celine: Carry van der Kaaij

Nieuwe fotograaf: Carry van der Kaaij

Interview met Danaë Evers
Nieuwe fotograaf: Danaë Evers
September 26, 2017
Lara Sieperda: nieuwe fotograaf bij Wanderwall
Nieuwe fotograaf: Lara Sieperda
December 10, 2017

Nieuwe fotograaf: Carry van der Kaaij

Carry van der Kaaij - Touch of Frost

YEAH! We hebben weer een nieuwe fotograaf erbij: Carry van der Kaaij! Carry fotografeert al haar hele leven en sinds een paar jaar doet ze dat professioneel. Ze heeft een aantal jaar bouwkunde aan de TU Delft gestudeerd en dat zie je terug in haar foto’s en de manier waarop ze composities maakt. Voor Wanderwall by Celine stelde zij een aantal prachtige, vierkante, natuurfoto’s beschikbaar. Tijd om haar eens wat vragen te stellen.

 

Wat voor soort fotograaf ben je?

Ik leg graag een subtiele, bijna onzichtbare, diepgang in alles wat ik maak. Graag hoop ik werk te maken dat heel eenvoudig lijkt, maar wat je toch niet in één blik hebt gezien,. Omdat het iets raakt en subtiel blijft intrigeren.

 

Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?

Sensitief, analytisch, zorgvuldig.

 

Hoe ben je met fotograferen begonnen?

Ik begon te fotograferen op de middelbare school, toen ik mijn eerste spiegelreflexcamera bij elkaar had gespaard.

 

Wat voor onderwerpen fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer graag ogenschijnlijk kleine dingen die me raken. Vaak zijn dat elementen in de natuur waar ik een soort menselijke dimensie in zie. Vanuit mijn bouwkundige achtergrond, heb ik mij ook bekwaamd in architectuurfotografie.

 

Carry van der Kaaij - Tentacles Heart

Carry van der Kaaij – Tentacles Heart

 

Welke fotografen inspireren je?

Frans Lanting inspireert me met zijn geweldige natuuropnames, maar ook het licht en de sfeer van de foto’s van Annie Leibovitz inspireren me. Vaak word ik juist geïnspireerd door portretfotografen, omdat het in mijn natuuropnames vaak eigenlijk over mensen en menselijke eigenschappen gaat.

 

Wat doe je als je niet aan het fotograferen bent?

Bijna al mijn foto’s zijn gemaakt op het erf van onze woonboerderij.  Als ik niet fotografeer, ben ik vaak bezig met de zorg voor ons gezin. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het opkweken en verzorgen van de planten en dieren. Het grootste gedeelte van het jaar eten we voornamelijk van de tuin en verse eitjes van de kippen. Doordat ik veel buiten bezig ben, zie ik vaak bijzondere dingen die ik als fotograaf weer graag wil ‘vangen’.

Binnen ons gezin is iedereen geïnteresseerd in of bezig met fotografie en dat vind ik natuurlijk heel erg leuk.

 

Wat vind je een mooie spreuk of gezegde welke op jou van toepassing is?

Less is more.

 

BEKIJK HIER DE FOTO’S VAN CARRY

In mei 2018 zal Carry een expositie hebben. Hou ons blog en social media in de gaten om t.z.t. meer details hierover te vinden.

Celine van den Brink
Celine van den Brink
I’m a Dutchie with a big passion for photography. I founded Wanderwall in 2015. The idea was born when I was looking for an authentic, honest and inexpensive art photograph, but couldn’t find it. When I unexpectedly moved with my husband from Amsterdam to Marseille in January 2015, I suddenly had the time to further develop my idea and start the business.